Biszkopt z kremem karpatkowym i truskawkami.
Pewnego
dnia musiałam szybko skombinować ciasto na przyjazd Babci i Dziadka, więc
pobiegłam do piekarni i kupiłam ciasto które wyglądało najładniej. Padło na biszkopt
z masą i truskawkami. Podczas jedzenia doszliśmy wspólnie do wniosku, że masa
na biszkopcie smakuje jak krem karpatkowy i w gruncie rzeczy to nie problem
zrobić takie ciasto samemu. Tak więc na imprezę urodzinową postanowiłam
spróbować i wzięłam się do roboty.
Zaczęłam od upieczenia biszkoptu (przepis tutaj). W czasie
gdy biszkopt się studził, zajęłam się robieniem masy karpatkowej – jeśli tak
jak ja macie niewiele czasu polecam Delecta Krem Karpatka w 5 minut. Ostudzoną
masę karpatkową nakładamy na biszkopt, lub między jego płaty, jak kto woli.
Przyozdabiamy truskawkami, na które pędzelkiem nakładamy galaretkę (ten punkt
spokojnie można pominąć, galaretka ma tylko zapewnić ładny wygląd truskawek).
I gotowe
0 komentarze: