Biszkopt z kremem karpatkowym i truskawkami.

13:02 Unknown 0 Comments

             

 Pewnego dnia musiałam szybko skombinować ciasto na przyjazd Babci i Dziadka, więc pobiegłam do piekarni i kupiłam ciasto które wyglądało najładniej. Padło na biszkopt z masą i truskawkami. Podczas jedzenia doszliśmy wspólnie do wniosku, że masa na biszkopcie smakuje jak krem karpatkowy i w gruncie rzeczy to nie problem zrobić takie ciasto samemu. Tak więc na imprezę urodzinową postanowiłam spróbować  i wzięłam się do roboty.

Zaczęłam od upieczenia biszkoptu (przepis tutaj). W czasie gdy biszkopt się studził, zajęłam się robieniem masy karpatkowej – jeśli tak jak ja macie niewiele czasu polecam Delecta Krem Karpatka w 5 minut. Ostudzoną masę karpatkową nakładamy na biszkopt, lub między jego płaty, jak kto woli. Przyozdabiamy truskawkami, na które pędzelkiem nakładamy galaretkę (ten punkt spokojnie można pominąć, galaretka ma tylko zapewnić ładny wygląd truskawek).


I gotowe 


0 komentarze: